Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζική ώθηση στις ευρωαγορές

Θετικό πρόσημο καταγράφουν για 4η συνεδρίαση οι ευρωαγορές και τα futures της Wall. Πρωτοπόρος της ανόδου οι τράπεζες, μετά τα αποτελέσματα-ανάσα της Credit Agricole. Στο επίκεντρο η μετοχή της Apple.

Θετικό πρόσημο καταγράφουν για τέταρτη συνεχή συνεδρίαση οι ευρωπαϊκές αγορές και ήπια άνοδο σημειώνουν και τα futures της Wall. Ο τραπεζικός κλάδος ηγείται της ανόδου μετά τα αποτελέσματα της Credit Agricole, ενώ απώλειες 4% καταγράφονται για την Apple κατά την ηλεκτρονική διαπραγμάτευση.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,83%, στις 5.728 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει άνοδο 0,91%, στις 3.168 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται σε ποσοστό 0,15%, στις 5.213 μονάδες.

Θετικό το κλίμα και στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου: ο ισπανικός ΙΒΕΧ ενισχύεται κατά 0,79%, στις 8.436 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει άνοδο 0,67%, στις 6.167 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύεται κατά 1,77%, στις 15.244 μονάδες.

Ισχυρή άνοδο σημειώνουν οι μετοχές του τραπεζικού κλάδου, με πρωτοπόρο την Credit Agricole, η οποία ανακοίνωσε αποτελέσματα καλύτερα των προσδοκιών. Παράλληλα, εν αναμονή της αυριανής συνόδου των κεντρικών τραπεζών στο Jackson Hole και της ομιλίας του κ. Bernanke, εκφράζεται αισιοδοξία ως προς τις κινήσεις της Fed για τη στήριξη της οικονομίας, η οποία αποτυπώνεται και στην πορεία της τιμής του χρυσού, που καταγράφει κάθετη πτώση στα 1.713 δολ. ανά ουγκιά.

Η προσοχή στη σημερινή συνεδρίαση στη Wall στρέφεται και στη μετοχή της Apple, μετά την επιστολή παραίτησης του εμβληματικού της διευθύνοντος συμβούλου, κ. Steve Jobs.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v